Zbarvené listí, svěží vzduch, vůně teplého čaje a skořice.
Už máte v kuchyni SKINNY kokosový olej? My ho využíváme denně. Ta nejlepší možnost, jak olej využít, je dát si jednu lžičku oleje ihned ráno na lačno před snídaní, a dále jednu lžičku večer. Zabrání to podráždění žaludku a plynatosti. Kokosový olej je samozřejmě vhodný také na vaření.
Máme pro vás dva podzimní recepty s naším kokosovým alkalickým olejem. Recepty obsahují dýňové koření, či dýňové pyré. Proč dýni? Dýně je na podzim sezónní zelenina. Je bohatá na antioxidanty a vitamíny A, C, E. Dýně obsahuje téměř dvakrát více vitamínu A než mrkev. Je také prospěšná pro naši imunitu a pomáhá udržovat pleť pružnou a jemnou.
Recepty jsou velice lehké na přípravu, nemusíte se bát.
- DÝŇOVÉ LATTE
- jeden šálek kokosového mléka (nebo mandlového)
- 2 kávové lžičky medu, nebo 5 lžiček sirupu ze stévie
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 lžička SKINNY oleje
- 1 lžička dýňového koření ( nebo mix skořice, hřebíček, zázvor, muškátový oříšek)
- 1 dávka espressa (nebo čaje)
Vložte ingredience do mixéru, kromě kokosového oleje. Mixujte minutu a následně přidejte Skinny kokosový olej.
- DÝŇOVÉ SMOOTHIE
- jeden hrnek dýňového pyré
- půl hrnku jablečného džusu (freshe, může být i voda)
- jedna lžička dýňového pálivého koření ( nebo mix skořice, hřebíček, zázvor, muškátový oříšek)
- 1/4 lžičky vanilkového extraktu
- jeden banán
- půl hrnku kokosového mléka (nebo mandlového)
- jedna lžička SKINNY kokosového oleje
Vše rozmixujte a ihned podávejte.
S dýní se ale neloučíme. Co takhle dýňová semínka? Ta jsou skvělá na těstoviny nebo do salátů. Chutnají výborně i opečené, stačí k tomu Skinny kokosový olej, dýňové semínka a nechat na pánvi "oprančit" do zlatova. Můžete přidat i vaše oblíbené koření, nebo špetku chilli.
Teď už stačí vlézt do tepláků, zapálit si svíčku a vychutnat si chvilku pro sebe. A jaké jsou vaše oblíbené podzimní recepty s kokosovým olejem? Inspirujte ostatní a zašlete nám váš recept na mail: info@skinnycoco.cz